torstai 28. marraskuuta 2013

Tonttu

Kävin nypläämässä. Tässä todistusaineistoa:

Tontun nypläystä

Tein siis tänään tonttua. Tuli jopa valmiiksi. Tämä oli tällainen pieni ja nopea välityö, kun en osannut päättää, mitä tahtoisin tehdä. Tonttu on tärkätty, joten saattaa päästä vaikka joulukuuseen roikkumaan. :)


ps. 26 aamua jouluun! Täällä on jo kynttelikötkin ikkunoissa ja muutenkin fiilistellään joulua. Lunta ja aattoa odotellessa. :)

perjantai 22. marraskuuta 2013

Artesaaniopinnoista

Aloitin elokuussa vaatetusalan artesaanin opinnot ammattikoulussa. Kun pohdin hakeutumista alalle, en löytänyt oikein mistään tietoa, että minkälainen koulutus on oikeasti kyseessä. Joten toivottavasti tästä sepustuksesta on jollekin jotakin hyötyä. :)

Koulutus on kaksivuotinen, koska olen yo-linjalla eli lukuaineet hyväksiluetaan lukiosta. Kohta on jo neljäsosa koulusta takana. Jaksoja on vuodessa neljä, joten olemme tällä hetkellä menossa tokassa jaksossa. Ensimmäinen jakso oli hamejakso, ja nyt teemme housuja. Seuraavana vuorossa on puserojakso ja työssäoppiminen. Toisena vuonna on kulttuurijakso, jakkujakso, työharjoittelu ja artesaanityö.

Brotherin teollisuusompelukone, jollaisella huristelen koulussakin. Kuva: brothermachines.com

Olisi kiva kuulla, onko teillä intoa kuulla lisää opintojen sujumisesta ja valmistuneista töistä. Kertokaa, kiitos. :)

torstai 21. marraskuuta 2013

Tampere ja muuta

Viime lauantaina tieni vei Tampereelle ja käsityömessuille.

Ostin pari lankakerää, jotka olivat niin söpön värisiä, etten voinut jättää niitä sinne. En tosin tiedä vielä, että mitä niistä tulee. Lisäksi ostin hieman joululahjatarvikkeita, mutta ei niistä sen enempää. :)

Violetti liukuvärilankaVihreä liukuvärilanka

Sainpas myös vihdoin itselleni nypläystyynyn, joka on aivan todella ikioma. :) Kävin myös ostamassa kankaita kaikkiin suojajutskiin. Vielä en ole saanut tyynyä käyttöön, kun en ole saanut ommeltua kantokassia vielä, mutta ensi viikoksi olisi tarkoitus viedä nypläystunnille oma tyyny - vihdoinkin!

Nypläystyyny

Muilla nyplääjillä on mukavia maanläheisiä värejä, mutta minäpä räväytän ja menen tunnille kirkkaan vaaleansinisen tyynyn kanssa! Lisäksi kantokassista ja muista suojajutuista tulee pinkkejä. ;)

Tulevana lauantaina on sitten vuorossa Helsingin messukeskuksen tarjonta eli kädentaito- ja lemmikkimessut. :)

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Unohdus

Huomasin blogia selaillessani, että unohdin kokonaan esitellä kevätpöytäliinani, josta puhuin jo aikaisemmin!

Pitsiliina

Ohje: Cluster Stitch Doily
Lanka: Novita Virkkauslanka #308 Vaaleanvihreä
Koukku: ... 2,0 mm? Ehkä...

Pitsiliina


maanantai 11. marraskuuta 2013

Tylsyyspipo

Oli sunnuntai ja olin erittäin tylsistynyt... ja hukkumassa lankoihin. Viimeistä olen edelleen, mutta tylsistymisen onnistuin korjaamaan.

Aloin tuhlaamaan ylijäämälankoja palmikkoliivistä. Puikoille pääsi pipo Novitan Syksy 2013 -lehdestä, malli nro 68. Aikuisen palmikkoneulepipo.

Palmikkoneulepipo tupsulla

Ohje: Malli 68. Aikuisen palmikkoneulepipo /Novita Syksy 2013
Lanka: Novita Naava #616 Beige
Puikot: 6,0 mm

Oli pakko lisätä tähän pipoon tupsu, koska suoraan sanottuna, ilman sitä se näytti naurettavalta. Ihan hiippalakilta. Sitä ei kuitenkaan tavoiteltu, joten tupsu pelasti tämän. :D

Palmikkoneulepipo tupsulla

Oli muuten ensimmäinen kerta todella pitkään aikaan, kun tein tupsun. Pienenä näitä tuli tehtyä vaikka kuinka paljon, mutta edellinen kerta ei mennyt ihan kuin Strömsössä. Taisin laittaa liikaa lankaa, kun siitä tuli soikea pyöreän sijaan... Nyt kuitenkin vahingosta viisastuneena sain mukavan pyöreän tupsun. 

torstai 7. marraskuuta 2013

Oma pipo

Silloin kun tein sen miehekkeen pipon, tein heti perään moisen itsellenikin.

Lötköpipo

Ohje: Malli 20. Pipo ja kauluri /Novita Syksy 2010
Lanka: Novita Crystal #99 Musta
Puikot 8,0 mm

Pidän todella paljon tällaisista lötköpipoista, mutta mustana en ole sellaista aiemmin omistanut. Oli jo aikakin. :)

tiistai 5. marraskuuta 2013

Se on kuulkaas enää 49 päivää jouluun!

Sen kunniaksi päätin pistää pesukoneen laulamaan ja huovuttamaan. :) Siellä huopuu tällä hetkellä kaksin kappalein joululahjoja.

Tässä flunssaillessani olen saanut hieman muitakin projekteja eteenpäin. Ikuisuusprojekti, josta olen kertonut, on hyvällä mallilla, joskin lanka loppuu pian. Saas nähdä, mitä keksin sille sitten. Olen myöskin aloittanut jo jonkin aikaa sitten erään projektin tuolle miehekkeelle. Sekin on hyvällä mallilla, mutta siitä lisää myöhemmin, kun on sen aika.

Tällä kertaa ei ollut muuta. Palaan asiaan, kun huopuneet lahjat ovat valmiit. :)

ps. Minuthan löytää myös Ravelrystä, mikäli joku haluaa vakoilla