keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Uusi ompelukone - vihdoin!

Hankin uuden ompelukoneen entisen kämäsen Janomen tilalle. Pohdiskelin pitkään, että minkä koneen tahtoisin ja melkein aina tunnuin päätyvän aivan liian kalleihin vaihtoehtoihin, löysin lopulta omani. Kyseessä on Husqvarna Viking Opal 690Q, jonka esittelysivu löytyypi tästä.

Husqvarna Viking Opal 690Q

Olen testaillut konetta vasta muutaman päivän ajan, mutta olen jo ihan lumoutunut! Koulussa olen tottunut ompelemaan teollisuusompelukoneella, joten joitakin ominaisuuksia tuli kaivattua vanhalla koneella ommellessa. Yksi näistä luksusominaisuuksista on automaattinen langankatkaisu, joka tapahtuu siis painamalla nappia koneen etuosassa. Toinen asia on paininjalan lasku- ja nostomekaniikka. Koneessa ei siis ole perinteistä vipua vaan napit ylös ja alas, lisäksi polkimella voi laskea paininjalan ennen ompelua.

Paljon on vielä opeteltavaa koneessa, mutta olen innoissani, että voin vihdoin hyvillä mielin ommella kotona. :) Lisäksi olen päässyt opettelemaan vapaakonekirjontaa. Katsotaan saisinko jossain vaiheessa valmiiksi asti jotain ja esillekin vielä. Vielä kun joku antaisi vuorokauteen lisää aikaa, niin pääsisin ehkä tilkkuilemaankin!

Olen muuten unohtanut kokonaan... tällainenkin on asustellut luonani jo jonkin aikaa:

Säädettävä sovitusnukke

:)