lauantai 1. marraskuuta 2014

Juhlapukujakso

Ensimmäinen jakso koulussa tänä vuonna oli kulttuurilähtöinen jakso, joka meillä tarkoitti korsettia ja juhlapukua. Tehtävänanto oli melko vapaa. Päätin tehdä juhlapuvun, jossa on sisäänrakennettu aluskorsetti. Tästäkin toki muutin mieltäni moneen kertaan vielä pukua tehdessänikin. Tässä kuitenkin lopullinen puku, jonka sain kasattua:


Alunperin tarkoitus oli tehdä yksiolkaiminen pikkumusta vyötärö- ja lantiovedoksilla. Lantiovedokset jätin pois jo aika varhaisessa vaiheessa, kun huomasin, ettei puku niitä oikeastaan tarvitse. Vyötärövedokset sen sijaan jäi pois vahingossa. Jouduin nimittäin kasaamaan puvun pariin kertaan ja viimeisellä kerralla huomasin, että vedospala ei enää sopinut paikoilleen.

Alimmaisena puvussa on korsetti coutil-kankaasta spiraaliluilla. Korsetin päälle muotoilin rintamuotolaskokset selkämuotolaskosten jäädessä kokonaan pois. Olkaimen muotoilin nuken päällä.
Puku on kustannussyistä täyttä polyesteriä + vuori 75% triasetaatti. 25%polyamidi. Käytin siis polyesterisifonkia ja -taftia ja Venezia-vuorikangasta.

En muistanut ottaa juurikaan tekovaiheessa kuvia, mutta tässä on menossa olkaimen muotoilu väärälle puolelle...


... ja tässä poisjääneiden vedosten neulaaminen sohvaan...


Jakso oli todella raskas. Olen vain iloinen, että se on ohi, ja sain rämmittyä sen läpi. Sen takia tekoprosessin dokumentointikin oli melko niukkaa. Korsetista en ottanut kuvia ollenkaan, koska se on tosiaan puvun alla kiinteänä osana pukua, eikä siinä ole omaa kiinnitysmekanismia vaan se kiinnittyy yhdessä muun puvun kanssa piilovetoketjulla.

Projektissa vaikeinta ja hermoja raastavinta oli nimenomaan muotoilu. En ole sitä koskaan aiemmin harrastanut, joten mentiin ihan mututuntumalla ja yrityksen ja erehdyksen kautta. Myös suunnittelu meni hieman pipariksi, joten jos nyt tekisin saman puvun uudestaan, tekisin lähestulkoon kaiken eri tavalla. Loppupeleissä puvusta tuli ihan kaunis, vaikka meinasinkin luovuttaa sen kanssa ja uhkasin purkaa koko kyhäelmän moneen kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti