lauantai 14. maaliskuuta 2015

Artesaanityö

Artesaanityöjakson asiakkaani oli morsiamen äiti, joka tahtoi puvun kesällä oleviin häihin. Asiakkaan toiveena oli yksinkertaisesti kotelopuku kapealla helmalla. Kangasvaihtoehdoista keskustellessamme päädyimme yhteisymmärryksessä silkkiin, koska se on luultavasti mukavin ja hiostamattomin vaihtoehto kesäpäivään, jolloin sää voi olla ihan mitä tahansa. Värivaihtoehtoina meillä oli tummansininen tai fuksia.

Selailin Pinterestiä, jonne keräsin artesaanityö moodboard -nimistä kansiota. Sieltä asiakas poimi yhden mieluisan yksityiskohdan, joka oli silkkinauhakirjonta. En ollut sitä vielä päässyt kokeilemaan, mutta nyt tuli hyvä hetki kokeilla!

Tässä vielä kokoamani moodboard:

Artesaanityön moodboard

Koko työprosessin voi lukea artesaanityö-tagin alta.

Työn alku oli kivikkoinen, kun tein protoa proton perään. Ja niiden jälkeenkin oli vielä istuvuusongelmia. Asiakkaani oli lyhyt ja rintava, joten selän pituus oli jatkuvana ongelmana. Lopulta ongelmien yli päästiin, ja pääsin aloittamaan oikean kankaan työstämisen.

Valmis lopputyö

Jos nyt voisin valita, saattaisin valita toisen kankaan. Kirjonnan taustalle kangas oli mainio, mutta muuhun työstämiseen omaan makuuni ainakin liian jämäkkää. Vaikeinta oli saada prinsessaleikkauksien kaaret asettumaan kauniisti.

Pääntien kirjonta

Kirjontaan olen todella tyytyväinen. Silkkinauhakirjonta oli täysin uusi asia, mutta pääsin siitä jyvälle nopeasti, ja se sopi tähän työhön täydellisesti. Nauhojen värjäys oli oma prosessinsa, mutta sekin oli melko nopeaa, ja pidän nauhojen monivärisyydestä; tulee paremmin oma kädenjälki näkyviin. 

Kaikenkaikkiaan olen työhön todella tyytyväinen. Ja mikä tärkeintä - asiakas on tyytyväinen! Kesähäitä odotellessa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti